Bil

När vi var till Ica Väst och handlade idag såg vi denna fantastiska bil parkerad utanför. Jag var inte den ända som drog upp kameran! Jag undrar vilken hastighet den kan komma upp i.




Tänk dig att sitta i denna, som i en liten bubbla, och puttra fram på en motorväg!

Renaissance Bun

Sedan jag började med no 'poo har jag intresserat mig mycket mer för mitt hår än jag gjorde innan. Ironiskt nog började jag delvis för att jag ville lägga mindre tid och energi på håret, men på något sätt har jag ändrat inställning och tycker nu att det är roligt. Forum, såsom de på Nopoo.se och The Long Hair Community, ger jättemycket inspiration, och jag har nu börjat experimentera med olika håruppsättningar. Tidigare har jag typ bara använt hårsnodd för att sätta upp håret i hästsvans, men nu har jag börjat använda hårpinnar och hårnålar allt mer. Idag provade jag en ny uppsättning, så kallad Renaissance Bun. Så här ser den ut.


Instruktioner på hur man gör den finns här. Hon har jättemånga bra videor med instuktioner och tips. Vad tycks?

Mer bilder från påsken

Jag hälsade på Rebecca ute i vildmarken under påsken, och vi tog en riktigt härlig promenad ner till Dalälven, med matsäck, sol och kanadagäss till sällskap. Här är lite försenade bilder.




Senare på dagen åkte vi till mormor och morfar för påskmiddag med den sidan av släkten. Det var väldigt mysigt, och med god mat. Från terassen fick vi syn på den här krabaten.



Pinterest

Jag har börjar använda Pinterest. Så. Många. Fina. Bilder.
This could get ugly.

Kvinnor gillar

Idag hamnade jag i en diskussion i ett onlineforum om hur "kvinnor gillar bad boys", att kvinnor alltså alltid bara är intresserade av killar som är lite småtaskiga. Han höll fast vid sin ståndpunkt och förklarade hur han är den tystaste och snällaste i sin grupp av vänner, och att hans kompisar får mycket mera ragg än vad han får.

Jag tycker det är intressant hur villiga människor är att klumpa ihop alla världens människor i två grupper och säga "så här är de, och såhär är de", utan att problematisera det minsta. Jag påpekade detta och lade till att det kan säkert stämma att många kvinnor är attraherade av killar som beter sig illa, men att det finns massvis av kvinnor som inte är det. Som exempel tog jag mig och mina vänner.

Han höll med mig om att det är sant att inte alla kvinnor tycker om samma saker, men ville ändå inte släppa formuleringen "kvinnor gillar..." Jag förstår verkligen inte varför det är så svårt att släppa det här tänket. Personligen tycker jag att det är helt uppenbart att kvinnor och män är individer, och inte bara kvinnor och män. Och säkerligen måste den här personen upplevt det själv, men vill ändå inte släppa kategori-tänket.

Så här kommer jag med min egen generalisering: Människor är konstiga.

Procrastination

Finns liksom inget ord på svenska som uttrycker det riktigt lika bra.

Här sitter jag och läser på Long Hair Community. Mitt konto blev precis aktiverat efter en helg av väntande, så nu sitter jag och fixar med det istället för att skriva. Jag lyckades i alla fall få ner ett stycke innan jag såg mailet, men ändå.

Jag har även en hel hop med bilder från så långt bak som påsk som jag behöver föra över till datorn, och kanske fila lite på i PS, men jag har inte haft orken till det. När jag väl får det gjort kommer det bli en hel del poster med bara foton i (inte för att det hör till ovanligheterna).

Ska försöka ta mig igenom tråden om blonette pride (45 sidor!), och sen vara duktig ett tag. Har lite kaffe här till hjälp då jag känt för att ta en tupplur ända sedan jag vaknade, och det går ju inte för sig!

Lycka


Det är fantastiskt, otroligt, offatbart! Svenska mästare! Guld!! Lycka!!

Vårvecka

Jag har äntligen kommit igång med uppsatsen igen, efter ett samtal med min handledare. Igår var en riktigt produktiv dag, och nu har jag nästan 14 sidor. Bara sex sidor kvar! Det verkar vara lite strul med att få betyget i tid till min examen, så den är lagd ganska tidigt. Ashleigh har dock lovat att försöka fixa det. I vilket fall som helst känns det som om sommaren är inom räckhåll.

Idag ska jag försöka fortsätta på samma spår som idag och skriva färdigt referatet, och kanske till och med skriva lite mer på c-uppsatsen. Dan ska iväg och träffa Calle, så det får bli lite egentid på det också. Kanske en promenad med musik i öronen, och förhoppningsvis kommer solen fram igen.

Eftersom det var ett tag sen jag skrev nu kommer här lite bilder från senaste veckan.

Utgång till Värmlands med korridorare i fredags, jag hade på mig
mitt vackra Snö of Sweden-halsband. Vi har haft sönde all vår vinglas, s
å det blev vin i vanliga dricksglas. Mycket sofistikerat.



State of Mind, Värmlands.



Promenad i söndags, härligt väder.



Mer tussilago <3



Middagen igår. Så här fint kan det bli när man har en partner som gillar snygg framställning på maten. Lyx!



Har lärt mig sätta upp håret med pinnar. Känner mig sofistikerad. Notera sköldpaddan!

Slöseri med liv

Den rabiata orakade flatfeministen Fanny har skrivit ett par gånger om slöseri med liv, och har uppmanat andra att göra detsamma. Här kommer min lista!

1. Festa – främst att ”gå ut” tråkar ut mig så otroligt mycket. Det är ju en sån sak som man bara ”ska” göra, och folk tycker jag är lite udda när jag inte vill gå ut. Jag tycker om att prata med människor, och de flesta uteställen har alltför hög musik för detta. Jag brukar inte dricka mig berusad, och som nykter upplever jag berusade människor som tråkiga. Det slutar alltid med att jag är trött och kall och måste ta mig hem på nåt sätt. Jag lider hela vägen, och sitter på bussen och tänker, jag kunde legat i min säng nu.


2. Laga mat – det här är något jag med glädje överlåter på min partner. Jag älskar mat och att äta, men hela matlagningsprocessen, från planering och inköp till det faktiska lagandet, känns bara så stressig och onödig, speciellt när måltiden ändå blir uppäten på femton minuter. Det kan vara roligt någon gång ibland, och jag tycker om att baka, men oftast känner jag att jag har bättre saker att göra (exempelvis läsa bloggar, skriva i forum, eller följa body acceptance-taggar på Tumblr).


3. Duscha – jag känner människor som duschar varje dag. Varenda dag! Själv kör jag på no poo och duschar två gånger i veckan, och jag är inte äcklig för det. Jag tvättar mig såklart varje dag, men jag orkar bara inte med hela proceduren att blöta ner mig helt, tvätta hår, och sen vänta i evigheter på att det ska torka. Så långtråkigt!


Det är, precis som Fanny poängterat själv, såklart väldigt personligt vad som känns som slöseri med liv. Min bästa kompis älskar att festa, och min pojkvän älskar att duscha och laga mat (jackpot!). Jag tycker inte att de slösar bort sina liv för det, bara jag inte behöver utföra de här aktiviteterna särskilt ofta.


Fannys egen lista finns här.


Ah, honey honey 4

I natt sov jag med honungen i håret, det blev ungefär nio timmar tror jag. Det var lite bökigt att sova, och jag vaknade klockan fyra på morgonen och var så disorientead att jag drog av plasten. Inte så smart! fick kliva upp och försöka sätta fast den igen, lagom kladdigt. Det här är alltså fjärde gången jag gjort inpackningen.

Här är senaste jämförelsebilden, tagen idag. Den till vänster är den första, från 24:e mars.


Jag upptäckte att det var lite honung kvar i topparna, och jag har inte tid att tvätta ur det nu, så håret ser lite konstigt slitet ut fast det inte är det. Det är ljusare än det var, även om det är rätt subtilt. Det är dock svårt att avgöra hur mycket ljusare det är än förra gången, det är inte så stor skillnad där.

Jag vet inte hur många fler jag ska göra, det går åt så förbaskat med honung! Tror jag ska börja varva mer med kamomillsköljen. I vilket fall som helst är jag nöjd med färgen, och det blir väl ljusare av sig själv i sommar. Allra härligast är nog glansen, ändå.

Lyxig onsdag

Idag har jag äntligen hört av min handledare, han hade en del synpunkter på min text men tyckte i princip att den var bra! Det verkardock som att han har missförstått mig på ett par punkter, så jag mailade honom med några fler frågor. Jag hoppas verkligen att han svarar under morgondagen så jag kan sätta igång och skriva igen. Lite mer än en månad kvar, och tio sidor att skriva. Om allt bara blir uträtt ska det nog gå!

Medan jag var på grammatiken idag gick Dan för att hämta ut ett paket på Ica. Det var addresserat till mig, och tyvärr krävdes underskrift, så han fick återvända hem utan paket. Som kompensation köpte han halloumi och lammkotletter, så det blev lyx till middag idag!


Och så denna till efterrätt. På en onsdag! Busigt.


Nu ska jag se om jag orkar ge mig i kast med referatet. Vi har ända till nästa fredag på oss, men det är alltid bra med lite framförhållning. Efter det blir det Grey's, kärlek på det!

Grodor

Tog en promenad med Emilia idag, såg denna söta skylt:

Påskaftonen i bilder

Det var härligt att träffa mor och far igen, och se alla deras bilder från Japan. De hade också en del souvenirer med sig, exempelvis de på bilderna här nedanför.

Japanska bindor med en gris på (?) och plommonvin.


På eftermiddagen åkte vi till farmor och farfar, åt god mat och tog en promenad på Åsen. Vi drack av plommonvinet, som var gott men väldigt sött, och pratade bland annat om dialekter.



Promenad på Åsen.

Vi stannade till sent, och när vi gick hem var det en riktigt häftig och stor fullmåne uppe, men jag lyckades inte få någon bra bild på den.

Willow


En annan favorit. Källa: ~sarah-lace

Pikarar



Älskar denna. Källa: ~pikarar

Ekorre


Uppsala gamla kyrkogård.

Ekorre med choklad(!).

Den här krabaten stötte vi på när vi gick till Ica. Den sprang över vägen och släpade med sig något färgglatt upp i trädet. Det visade sig vara något slag godisomslag, och det den sitter där och äter på är choklad!

Långfredag

Igår när vi gjorde paj blev det en del grädda över, och eftersom vi har det lite tomt på frukostfronten idag klev jag faktiskt upp och bakade scones till frukost. Det är inte fy skam det. Åt upp den liite för snabbt, så det blev ingen bild. Men. Så här fantastiskt fint och artsy kan det bli om man tar kort efteråt:


Jag kallar den Legacy of a Scone. Mycket vackert.


Det snöade i natt, men all snö är redan borta, tack och lov. Ska ju ut och traska it om ett tag. Grammatik på Engelska Parken och hämta paket och handla på Ica. Sen kan det bli påsk. Jag ser verkligen fram emot helgen, få träffa släkten och äta påskmat. Och godis. Kanske ta en prommis med Bekka. Ja, vi får se. Yr säger sol lördag och söndag, så då för det banne mig bli sol!

Engelska faran

En av presentationerna på seminariet idag handlade om fobier, och bilder visades för att illustrera olika sorters fobier. En av bilderna var av en stor. jävla. spindel. Nu skulle jag inte påstå att jag har en faktisk fobi, men nog tusan får jag något panikartat i blicken när det kommer till spindlar. Och då är det bara svenska spindlar det handlar om.


Så. Hur många visste sedan tidigare att engelska spindlar tydligen är jättemonster? Nej, inte jag heller. Åhhujedamig, säger jag bara. Första gången jag var hemma hos Dan stod jag och borstade tänderna när jag fick se nåt som rörde sig i ett hörn. En närmare titt bekräftade att det var en spindel, något större än en femkrona.


Så här såg den ut.

Jag backade snabbt ut och väste skrämt ”Det är en skitstor spindel i badrummet!!”. Dan gick för att tar en titt och sa sen avfärdande att det var väl ingenting. (Det skall tilläggas att Dan inte är så förtjust i spindlar han heller.) Jag sa ingenting, men mitt ansiktsuttryck avslöjade nog vad jag tänkte.


”Du skulle se fältspindlarna” säger han då. Fältspindlar?? Framför mig ser jag spindlar stora som små hundar som lurar i höga gräs och jagar gnagare. En snabb googling på large spiders uk (googling sker på egen risk) visade att jag inte var så far off. Jag var inte medveten om att England hade ett sådant tropiskt klimat. Jag trodde liksom att spindlarna skulle vara lika som hemma.


Är det något jag alltså inte gillar med England så är det detta. Jag blir alltid otroligt paranoid när jag är där, och det hjälper inte att vi har haft en hel del spindel-relaterade… incidenter. Exempelvis gick Dan en gång på jakt efter en spindel i badrummet med ett luftgevär. Spindeln var alltså stor nog att skjutas ihjäl.  Den allra bästa/värsta incidenten inträffade i juli, och förtjänar nog ett helt eget inlägg. Låt oss nöja oss med att säga att den involverade mig, Dan och Bekka (alla tre spindelrädda) och en spindel i en bil på motorvägen.

 


PS. Det var en god helveteskanin.


Helveteskanin?

Jag hade presentationsteknik idag, och blir alltid så nervig när jag ska prata inför folk. Nog är det bättre nu är det var förr, men det kan ändå pirra ordentligt i magen innan. som tur var är vi inte så många i gruppen, vi var endast sju stycken idag, läraren inkluderar. Jag pratade om No 'Poo, och det verkade som att de tyckte det var intressant. Det är alltid roligt att så några frön hos andra. Bekka, till exempel, började använda balsammedtoden på min inrådan. Jag vet inte hur det går för henne, men hoppas på att få träffa henne på lördag när vi båda är hemme i Häsen för påskgalej.

Mor och far kommer hem från Japan imorgon, mitt i natten landar de på Arlanda. De kommer och hämtar upp oss och sen får jag köra resten hem, så blir nog till att ta en tupplur på eftermiddagen. Skulle gärna ta ordentligt påskledigt, men så blir det nog inte. Ska in till Engelska Parken och göra en grammatikuppgift imorgon, och sedan blir det nog en del läsning hemma i helgen. C-uppsatsen får vila. Men lite ska påsken firas, och jag börjar med denna ondskefulla gnagare:

Creepy Bunny

Japp. Nu blire chokla.

Oh, the pain!

Första mensen sen jag (oavsiktligt) slutade med p-piller.
Aj.
Har tyvärr endast min egen lathet att skylla på. Om jag inte hade varit så himla seg hade jag hunnit skaffa nya piller innan de gamla tog slut, men icke. Skjuta upp det till det bara är en vecka kvar, bra där. Inte som att man har flera månader på sig, egentligen...

Fika och böcker

Idag var vi ner på stan för att inhandla kurslitteratur (sista innan examen!). Dan var mycket upprörd över hur dyra böckerna var, men å andra sidan har han redan erkännt att han själv knappt köpte några böcker alls när han pluggade sin kandidat. Vi gick för att ta en titt på en second hand-butik jag läst om online, men den var inte öppen än, så vi bestämde oss för att gå till Café Linné Hörnan istället.


Dan ville helst inte resa sig när vi var klara, och vi funderade över att stanna och ta en tupplur i fotöljerna. Så sköna är det.

Men till slut kämpade vi oss upp ur dem, och gick till the English Bookshop. Där blev det ett spontant inköp av lite nöjeslektyr.

Fin kasse.



Vackra böcker <3


Alla böcker där är så otroligt vackra. Kvinnan i kassa var hemskt trevlig, och hade en gullig brosch och en härlig engelsk dialekt. Jag ser verkligen fram emot att läsa de där två, men det får nog bli om några månader när jag har kommit över allt litteraturplugg.

Nu blir det c-uppsatsskrivande och presentationsteknikplugg.

Ah, honey honey 3

Nu har jag alltså gjort honungs- och balaminpackningen tre gånger, med ungefär fem dagars mellanrum emellan varje gång. Såhär se mitt hår ut idag (till höger), jämfört med efter första inpackningen (24:e mars).


Jag försöker ta bilderna i samma ljus varje gång, och nog ser det ljusare ut! Och härligt glansigt blir det också.

Jag läste på The Long Hair Community att man ska använda mörk honung och destillerat vatten för bästa resultat. Själv har jag bara ljus honung och kör fortfarande på balsam. Jag tycker det fungerar rätt bra ändå. Hat endast låtit det sitta i ungefär fyra timmar, men nästa gång ska jag nog ha det i över natten.

SM-final!!

Åh, vad jag älskar Brynäs!

Ah, honey honey 2


Här är bilden jag tog efter andra honungsinpackningen för ungefär sex dagar sedan (28:e mars, till höger), jämfört med bilden från några dagar innan det, den 24:e. Det ser verkligen ut som om håret blivit ljusare, men det kan ju också vara att det bara är glansigare.

Gjorde en inpackning igår igen, så jag lägger nog upp en till bild senare ikväll.

Otålig

Nu är ungefär halva c-uppsatsen skriven, och det är cirka 45 dagar kvar till den slutgiltiga verisonen ska in. Jag sitter liksom i ett moln av stress, nervositet och ångest, som varvas med förväntan inför sommaren och flytten och framtiden. Vill bara ha sommar och Bristol och anställning, och ha allt plugg bakom mig. Tänk att ha en ordentlig helg... mmm, egen fritid. Och inkomst.

Jag och Monkey McMonkey i Bristol i somras.

Tanken på England ger mig ett pirr i magen, jag saknar verkligen att vara där. Dofterna, maten (ja, maten), människorna, avsaknaden av möjligheten att betala med kort som alltid får mig att svära. Husen, gatorna, naturen, kullarna.

Ja, ge mig juni nu.

RSS 2.0