Performancekonst

Jag var ner på stan idag för att köpa nytt att smörja in läpparna med. Det är riktigt svårt att hitta information om no poo i England, så jag tänkte att det var bästa att ha med sig så det räcker länge. Det blev Apotek Hjärtats mjukgörande hudsalva med sheasmör, den luktar precis som försvarets hudsalva men är helt godkänd.

I alla fall. Mitt i centrum stötte jag på detta:


En performancekonstfestival, på min ära! Försök säga det tre gånger på raken. Det var mycket fint med blåsinstrumenten som ackompanjemang, men det såg ganska kallt ut.

Strax efteråt stötte jag på en tjej med en iller i koppel. Ja, så kan det gå. Jag kommer sakna Uppsala.

Bildbomb

Här kommer en bildbomb från mitten av maj, hemma hos mor och far.




Världens vackraste katt <3




Examenskläder

Det är nu mindre än en vecka kvar till examensceremonin, så idag var jag ner på stan och handlade lite examenskläder. Kändes som på den gamla goda tiden då jag var uppklädd i godisfärger till avslutningen i femman. Detta är vad jag kom hem med:


Jag hade tänkt köpa en klänning jag såg på Indiskas hemsida först, men den såg förskräcklig ut på så jag gick till Kappahl istället. Jag gick igenom nästan hela deras Vintage Stories och ville köpa ungefär varenda grej, men nöjde mig till slut med det där svarta som är ett par fantastiska, vida byxor. Knns lite smått häftigt det där, byxor på skolavslutningen! Ja ja, det hade jag ju i sexan också.

Som syns köpte jag också en del accessoarer, så nu är jag all set! Opponering på fredag, sedan utgång med Karin för att fira. Flyttlasset hem till mor och far går sedan på lördag, och det känns ganska ledsamt att flytta härifrån, men jag ser fram emot att tillbringa en ledig vecka hemma, och sen bär det av till England. Jag har ju faktiskt en arbetsintervju som liksom bara sitter och väntar på mig där! Och så examensceremonin på måndag. Så mycket pirr i magen!

Asså, jag kan när jag vill

Börjar blir riktigt haj på det här med mat, nu när jag måste göra det själv igen. Lyckades skapa detta idag.


Jomensåatte. Värre har man ju ätit, så att säga.

Mvh stolt tjej.

Namnsdag

Farmor ringde och påminde mig om att det är min namnsdag idag. Hon är så söt, hör alltid av sig och sjunger lite. Firade med att ta en promenad i det fina majvädret, typiskt Linnéa-väder skulle jag vilja säga.






Lite svårt att se på den sista bilden kanske (jag hade bara mobilen med mig), men jag har fått nya grannar! Grannar med väldigt stiliga horn.

Nu blir det lunch, och mer c-uppsats kanske.

Frukost

Jag har haft lite svårt med maten sen Dan åkte hem (no surprise there). Som tur är har jag nu kommit in i det lite grann, även om jag bara äter typ fisk och vegetariskt. Fast det är väl egentligen en bra sak, om jag tänker efter. Hursomhelst har jag kännt mig otroligt oinspirerad varje morgon när det kommer till frukosten, och jag älskar verkligen frukost annars. Efter lite surfande snubblade jag över detta.


Turkisk yoghurt med hallon, blåbär och lite honung i botten. Jag är frälst! Det känns som att äta efterrätt till frukost, men känns ändå nyttigt. Ska kanske köpa lite nötter eller frön att lägga till nästa gång jag är och handlar. Fantastiskt.

Allmänna tankar om c-uppsats, ångest, förväntan och sommar

Jag är nästan klar med c-uppsatsen. Näääästan. En eller två sidor till, och kanske en del ändringar, men sen är den klar att skickas in till min handledare. Jag hoppas han inte har för många kommentarer, jag är faktiskt livrädd för att han kommer säga att den helt enkelt inte duger. Men så får jag inte tänka. Stay positive!

Det har verkligen blivit somrigt ute de senaste dagarna. Med allt regn trodde jag att det skulle vara jättekallt när jag gick till mitt seminarium igår, så jag byltade på mig ordentligt. Så kommer jag ut, och det var som att kliva ut i en regnskog. Vått, regnigt och VARMT. När jag väl kom fram var hela jag fuktig, trots paraplyet.

Igår bokade jag också min flygbiljett till England, den 10:e juni åker jag! Är så nervöst och spännande och jag vet inte vad. Lite läskigt. Men jag försöker fokusera på det läskiga som pågår just nu, alltså c-uppsatsen. Finns inte tid för att bli distraherad. I vilket fall som helst kan jag knappt vänta tills min examen. Det ska bli så skönt att inte plugga!

På bussen


Kalas

Min kusin fyller femton idag, så vi var dit och firade lite. Det var trevligt att träffa den sidan av släkten, har inte sett många av dem på flera månader. Det blev både köptårta och hemmatårta, så svårt att välja!



Jag tog av båda.

Ljuva maj igen

Jag var bara tvungen att gå ut och ta lite bilder, då träden precis idag har börjat se sådär härligt skirt gröna ut. Löv, istället för knoppar!



Valborg








Ljuva maj

Här sitter jag och använder mitt fönster som skrivbord. Solen skiner, det är sommarvärme ute och jag tar vara på det genom att ha fönstret vidöppet och lyssna på Angus & Julia Stone. Det är så härligt att jag nästan smäller av, även fast jag har saker att skriva och en Dan som åkte hem till England i morse. Han lyckades få med sig mitt bankkort och fick posta det när han kom fram till Arlanda. Typiskt!

Tar en del pauser i plugget och debatterar nature vs nurture på ett forum. Tidigare har jag varit den enda personen där medveten om begrepp såsom patriarkat och könsroller, men på senare tid har det tillkommit två till som fattar vad det handlar om och jag kan inte uttrycka hur skönt det är att få lite medhåll! Tror till och med att jag fått en av killarna att släppa biologismen lite och i alla fall överväga socialisering som ett alternativ. Härliga tider.

Mitt fönster/skrivbord.



Vår vackra chiliplanta.

RSS 2.0